15 december 2014

#svpol

I Sverige finns förmånen för oss, folket, att rösta på vilka vi vill ska leda landet. Det kallas demokrati och aldrig vill jag förlora den möjligheten. Jag börjar så.

Däremot önskar jag att dom som blir valda att leda landet faktiskt tar det ansvar som förväntas och detsamma gäller röstarna. Det är lika mycket din förbannade skyldighet att ta reda på vad ett parti står för, väga för och nackdelar (rött mot blått, mitt mot fascism) innan du slutligen lägger din röst. På samma sätt har alla människor rätten att debattera, övertyga och känna politik gentemot vem som helst som vill lyssna. Fine än så länge?
Nu till det jobbiga.

Det finns lagar i Sverige, i Europa och i hela Världen som vi faktiskt väldigt gärna värnar om. FNs förklaring om Mänskliga rättigheter tex. Hur mycket lag det är i världen vet jag inte men att flera nybildade stater i världen bygger sin grundlag på den är fakta. "Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap"

Just den där gemenskapen kanske går att titta lite mer noga på... Kanske menas inte gemenskapen mellan vita kränkta män, män som är rädda som små lortar att hela deras land kommer bli överbefolkat och bilda en enda stor flyktingförläggning. Kanske handlar gemenskapen om att se över gränserna, att vi är alla människor. Kanske handlar det om att se ner på sina händer och inse att dom inte är till för att knyta och slå utan för att skydda svaga och små. Ytterst olämpligt att då som politiker ta fram ett järnrör, skrika rasistiska slagord och dunka på. Men! Kanske ännu mer jävligt olämpligt att rösta på just dessa politiker?

Kanske är livet på allas våran jord så mycket mer än vilken hudfärg den hemlöse har, vilket kön din läkare har... Kanske är det så mycket mer än att bry sig om ifall misshandeln utfördes av någon med en religion annan än din. Kanske bör man fråga sig, varför istället. Hur kan vi ändra på något så att solidaritet och medmänsklighet kan bli vardag i våra liv igen?
Kanske måste faktiskt också frågan ställas, hur interagerar vi den icke vita patrialkaliska normen till samhället. Och det svaret finns inte hos dom människor som i princip bara vill skjuta av alla som inte finns i deras vithetsregister (samt bögar, flator, transor, bi. Ja alla icke norm typ pappa mamma 2barn). Fega kräk.

Det är ganska allvarligt nu. I mina ögon.
Landet ska inte byggas på rädsla och hat, det ska byggas med kärlek och solidaritet. Ensam må vara hur stark som helst, tills du en dag inte längre har dig själv. Vad gör du då?

Och kom inte med tjaffset om pengar. Det finns pengar, dom är bara på helt jävla fel ställen.
Mycket vill ha mer, girighet är dock en synd, för dom som tror på Bibeln typ, vilket är rätt relevant faktiskt. Ett parti i Alliansen kallar sig tillochmed för Kristdemokraterna och Alliansen numera budget-allierade Sverigedemokraterna vill minst sagt ha ett kristet uppbyggt samhället.
Men tillbaka till pengarna... Svenskarna skänker mer och mer pengar till välgörenhet vilket är helt underbart såklart! Men kanske kunde vi lägga en liten % av den summan på mer skatt "och ta hand om det vi har här hemma" som vissa uttrycker sig? Smaka på den. Taste good huh?

Du får rösta på vad du vill i det kommande nya valet. Jag lovar dig. Men tänk igenom det noggrant och försök att se bortom näsan din. Vart flyr du när drönarna släpper en bomb över ditt hus och dina två döttrar dör och frun måste lämnas kvar med bortsprängda ben. Och hur vill du bli bemött dit du flyr? Om du ens lyckas komma fram?

Sverige är brunt och grått och dom blåa tror att dom är störst. Allt är bara fel och pannkaka. Nu är det dags att räta upp det hela, folket bygger landet och vi gör det med öppet hjärta. Det finns en anledning till att Sverige är segregerat och den anledningen är girighet. Ge mer, älska fler ❤️!
Och ta ditt ansvar, läs din historia och låt det hemska som du kommer att läsa om aldrig upprepas!

.ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon.



- Posted from my iPhone


Inga kommentarer: